Chocoladetaart

Chocoladetaart met karamelsaus (1 taart voor 6 à 8 personen)

185 gram melkchocolade
175 gram boter
6 middelgrote eieren
225 gram suiker
75 gram bloem

Karamelsaus :
30 gram boter
100 gram suiker
enkele druppels citroensap
een scheutje room

Glazuur :
175 gram melkchocolade
140 gram koffieroom (op kamertemperatuur !)
35 gram boter

Verwarm de oven voor op 180° C.
Beboter de springvorm, bekleed met bakpapier en beboter dit ook.
Smelt de 185 gram chocolade au bain Marie. Roer de zachte boter door de chocolade en haal van de vuur af.
Klop de eieren met de suiker tot een bijna wit geheel.
Spatel de gezeefde bloem erdoor en spatel daarna het chocolade-botermengsel erdoor.
Schep het beslag in de springvorm en zet dan in het midden van de oven.
Laat zo’n 35 à 45 minuten in de oven garen.
Af en toe kijken of het niet te donker wordt !
Haal de taart uit de oven nadat de “breinaald-test” goed doorstaan is.
Laat de taart afkoelen alvorens te snijden.

Karamelsaus :
Laat de boter smelten in een pannetje met een dikke bodem.
Voeg de suiker en de druppels citroensap toe en laat het karameliseren.
Laat even doorkoken tot het de gewenste dikte heeft als het koud is. Dat zie je wanneer je een druppel op een koud bordje doet en deze meteen stolt.
Voeg dan de room toe en laat het afkoelen.

Maak onder tussen chocoladeglazuur :
Smelt de 175 gram melkchocolade au bain Marie, roer de room erdoor en vervolgens de boter.

Schep op een dessertbordje een puntje taart, bestrijk het met de glazuur en laat afkoelen.
Giet de karamelsaus eromheen of ernaast.