Kookles/workshops

Een gezellige middag en/of avond bij u thuis, met een aantal gasten zelf het diner bereiden.

In overleg met u stel ik een menu samen, ik werk de recepturen uit en u gaat met uw gasten aan de slag op uw eigen locatie, of in uw eigen keuken.
Op verzoek leer ik u en uw gasten snijdtechnieken, basisbereidingen (goede bouillon…), ik geef uitleg over ingrediënten, maar ook zelf bakken van briochebrood, draaien van ijs of het bereiden van kreeft behoren tot de mogelijkheden.
Het maximaal aantal gasten is een beetje afhankelijk van de ruimte van de werkplek, maar in overleg is veel mogelijk.
Goed werkbaar is een groep van zes à acht personen, maar ik heb al eens een workshop voor twintig personen gegeven.
Vaak worden thema’s als leidraad voor een workshop gekozen : sushi, Spaanse tapas, Italiaanse gerechten, een vismenu, een “wild” diner, maar ook een Nieuw-Zeelandse maaltijd ter gelegenheid van een collega die gaat emigreren….
U hoeft zich bijna nergens druk over te maken: ik doe de inkoop, zorg voor de benodigde keukenmaterialen, de recepturen (voor elke gast een setje van alle gerechten) en deskundige culinaire begeleiding en logistiek tijdens het kokkerellen.
Het enige dat ik niet verzorg is de drank, ik kan wel wijnadvies geven en ook de glazen leveren.
Na het bereiden van de gerechten gaat u uiteraard lekker aan tafel zitten om te genieten van de heerlijke maaltijd, die u samen met elkaar hebt bereid.

Een andere mogelijkheid is de combinatie van een culinaire avond en wijnproeverij met uitleg over wijn – spijscombinaties, de welke u uiteraard kunt proeven (en eventueel zelf bereiden). Zie elders op deze site.

Voor meer informatie en alle mogelijke variaties van kookles/workshops kunt u contact met mij opnemen.