Pompoensoep

Romige pompoensoep met quenelles van lamsgehakt, crème fraiche en basilicum

6 kleine oranje pompoentjes of een grote van 1½ à 2 kilo
2 kippenbouillontabletten
enkele druppels tabasco
200 gram lamsgehakt (Marokkaanse slager)
zout en peper uit de molen
snuf nootmuskaat
snuf kaneel
1 à 2 deciliter crème fraiche
enkele blaadjes verse basilicum

Hol vier kleine pompoentjes uit. Verwijder eerst de zaden en draden (deze worden niet gebruikt) en snijd daarna voorzichtig het vruchtvlees weg. Als het voorzichtig genoeg gebeurt, kun je de uitgeholde pompoentjes gebruiken om de soep in te serveren !!
Schil de andere twee pompoentjes, verwijder zaden en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Indien er geen kleine pompoentjes zijn, kan ook een grote oranje pompoen gebruikt worden, maar dan moet de soep in koppen of borden worden geserveerd.
Doe de blokjes pompoen in een hoge pan met een klein beetje water. Breng aan de kook en laat op een klein vuurtje gaar worden.
Meng ondertussen het lamsgehakt met zout en peper naar smaak, een snuf nootmuskaat en een snuf kaneel. Draai er kleine balletjes van en laat deze in een beetje water garen.
Wanneer de pompoen gaar is, pureren met de staafmixer of in de keukenmachine.
Doe terug in de pan, voeg de kippenbouillontabletten toe en enkele druppels tabasco.
Proef of de soep op smaak is, voeg zo nodig zout en/of peper uit de molen toe.
Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.
Verwarm de pompoentjes of soepkoppen of -borden voor. Verdeel de soepballetjes erin.
Schep de soep in de pompoentjes of in de koppen of borden en garneer af met een eetlepel crème fraiche, reepjes basilicum en een slag met de pepermolen erover.